Trainingen weer oppakken, Be More en DtD

De Haarlemmermeermarathon ligt nu bijna twee weken achter mij. Behalve een goed gevoel heb ik nu ook de finishfoto op groot formaat in huis. Deze keer sta ik niet breed lachend op de foto maar het “diepgaan” is toch duidelijk te zien… en dat heeft ook wel wat. Vandaar dat deze foto nu een speciaal plekje in huize RR heeft gekregen. Het leuke is dat de bloggers Gert & Gonda nu ook een plekje in huize RR hebben 😉

Nu is het weer tijd om de trainingen op te pakken. Eigenlijk ging ik afgelopen dinsdag al gelijk tegen het advies mijn coach Rob in door met bijna 19km/u één kilometer te sprinten… (en Haile houdt dit gewoon 2 uur vol!!) maar heb direct daarna via mail mijn excuses aangeboden en ben gelukkig niet gestraft met een gele of rode kaart… waarschijnlijk ook omdat ik gisteren, op de training bij de atletiekvereniging AAV’36 mij echt wel heb ingehouden.


20090917-rondjesbijaav36.jpg
Rondjes op de baan

Gisteren liep ik niet voorin de groep maar helemaal achteraan. Deed netjes mee met de loopscholing vooraf maar liep mijn 1000-500-250-1000 rondjes op een rustig tempo. Ik geef toe, het is niet makkelijk om je in te houden als de rest lekker aan knallen is, zoals Mark, waarbij ik toch flink moet aanpoten om hem bij te houden. Nee, heb verstandig gelopen en vertelde Mark dat ik volgende week wel weer met hem meeliep. Overigens: De plannen voor de voorjaarsmarathon zijn door mijn coach goedgekeurd en nu kan er een begin worden gemaakt met de

20090917-bemore.jpg

pittige trainingen. Nee, welke marathon het wordt ga ik nu nog niet verklappen… blijf dit blog volgen… ik zal het zeker nog wel gaan vertellen!

Zaterdag wordt er weer getraind maar dan tijdens een wedstrijd. De Dam tot Dam by night editie wordt geen wedstrijd voor mij maar een lekker ontspannen duurloopje. Wel jammer dat ik al om om 18:40 uur start want een echt by night is dan zeker nog geen sprake van… misschien moet ik maar in tempo slak gaan lopen om toch nog een beetje de duisternis mee te pakken. Wel wordt het een weerzien van vele bloggers en twitteraars waar ik nu al naar uitkijk en eigenlijk begint dat morgenavond al.

Vrijdagavond zal in Utrecht de feestelijke overhandiging plaatsvinden van de nieuwe weblogshirts. Deze hardloopshirts zijn niet alleen erg mooi qua design maar steunen tegelijk het goede werk van Be More – Mother of Peace, Wilma van Wijnbergen. Wilma doet fantastisch vrijwilligerswerk in Zuid Afrika. Kleinschalige projecten, voor en door de lokale bevolking. In kindertehuizen, in het onderwijs, in de medische zorg of in de community. Inmiddels zijn er al 40 shirts verkocht en een grote groep hardlopende bloggers zullen morgen bij de uitreiking aanwezig zijn. Het wordt een superweekend, dat kan niet anders!

>