Nieuwe intervaltraining
Intervaltraining specs uit Polar Sofware

Mijn laatste intervaltraining is ook alweer een tijdje geleden dus vanavond staat er een op het programma.
Deze keer een nieuwe: “korte warming-up, daarna 8 x 800 meter eindigend in D2/D3 met 2 minuten wandelen tussen de intervallen”. Nou doe ik zelf niet aan wandelen dus tussen de snelle stukken gewoon lekker dribbelen.

Een gemakkelijke route uitgekozen, een recht-toe-recht-aan stuk over het Dijkslootpad Alphen uit, richting Ter Aar. Bij de vierde interval kwam ik aan in de bebouwde kom van Ter Aar, dus tijd om om te keren en weer richting Alphen te gaan.
Het was niet echt lekker weer om te lopen. Regen, wind en koud… brrr.. Het is niet echt meer een temperatuur om in mijn normale tight buiten te lopen en ondanks mijn thermoshirt onder mijn normale shirt had ik het echt koud.

De volgende keer gaat bij dit soort temperaturen (5 graden of minder) mijn winterset aan: een dikkere tight, thermoshirt, shirt en winterrunningjack… mijn petje en handschoenen maken nu al deel uit van mijn loopuitrusting.

Als het ik koud krijg merk ik dat al eerste door de stijgende druk in mijn darmen, laat ik mij maar netjes uitdrukken … (drukken?).. en dat is niet echt fijn tijdens het lopen… gelukkig kon ik het nog volhouden tot aan huis. Nadat de druk in mijn darmen weer op normaal niveau was snel onder de douche maar ik zit nu mijn verhaaltje te tikken met een dikke trui aan…nog steeds brrr.. ik ga denk maar even lekker onder mijn warme dekbed.

oh.. de cijfertjes: 10 KM totaal, trainingstijd: 0:47:36, 843 Kcal

>