Mooie 33KM zwerfloop op mijn nieuwe sloffen

Vandaag een heel mooie winterdag, droog, zonnig en een graad of 3. Tijd om mijn nieuwe sloffen voor ruim 3 uur te proberen! Deze week mocht ik mijn nieuwe Asics Nimbus 14 in ontvangst nemen. Looplab LaFoot in Hilversum is zoals altijd weer mijn leverancier van ‘mijn’ schoen. Ik loop sinds 2007 op de Nimbus (toen nog de Nimbus 8) en nu zijn we alweer 10 paar verder! Coach Rob Veer had voor vandaag een 32KM op de planning staan dus ging ik weer aan de slag met afstandmeten.nl

Mijn nieuwe (2e) Nimbus 14

Het van A naar B lopen bevalt mij met dit soort duurlopen wel en om het nu wat makkelijker voor mij te maken meet ik vanaf de finish (mijn huis dus) uit naar de gewenste afstand. Ik wilde uitkomen in de buurt van De Meern (provincie Utrecht) maar omdat ik de route langs de Rijn (via Woerden) al ken wilde ik een stuk onbekend gebied meenemen en zo kwam ik uit op een route die begon op de carpoolplaats van Harmelen langs de A12, via Kamerik, Kanis, Woerdense Verlaat, Noorden, Zevenhoven, Korteraar, Ter Aar en Alphen a/d Rijn.

Langs de Leidse Rijn in Kamerik

Miranda zette mij om 13:00 uur af op de carpoolplek en dat was even spannend want op Google Maps was de parallelweg langs de A12 naar Harmelen nog niet gereed. Borden langs de weg met “pas op: drijfzand” waren ook niet echt uitnodigend maar gelukkig was iets wat op een fietspad leek. Een stukje door Harmelen heen langs de Leidse Rijn en zolang ik die zou volgen kom ik ook in Alphen uit maar zoals gezegd was dat stukje al bekend dus na 5KM ging de route ‘omhoog’ naar Kamerik. Leuke en bijzondere hardlooppaden zoals de Houtkade en de Grechtkade naar Woerdense Verlaat. Er stond een koude wind maar gelukkig had ik deze grotendeels in de rug. Nadeel was wel dat het water in mijn Hydrapak op mijn rug wel erg koud werd. Af en toe een slokje even in mijn mond houden zodat het kon opwarmen. Nog een laatste plaspauze op 14KM en daarna vond ik dat de 33km vol moest maken zonder te stoppen.

De Houtkade richting Woedense verlaat.. een hoop bagger.. had zo gehoopt nog even mijn sloffen schoon te houden 🙂

Via Noorden was het één lange weg naar Zevenhoven waar ik uiteindelijk (op 21KM) weer op bekend terrein uitkwam. Nu was het alsmaar rechtdoor lopen richting Ter Aar. Het ging lekker en voordat ik het wist was ik weer in Alphen aan den Rijn aangekomen. Mijn metingen waren uitstekend want 150 meter voor mijn huis bereikte ik de 33KM.

3uur en 10 minuten heb ik gelopen over deze afstand met een gemiddeld tempo van 5:45min/km. Gemiddelde hartslag is gemeten op 140bpm maar die zal iets lager zijn, ik denk 138 omdat de eerste 6km mijn hartslagband wat van ‘slag’ af was door 160bpm aan te geven. Toen ik even stopte voor een foto ging hij weer naar een ‘normale’ hartslag. Op weg naar Kamerik had ik nog een halve liter water gedronken met Squeezy Carbo load drink en dat was blijkbaar genoeg voor deze loop. Ik heb onderweg geen van mijn 3 gels nodig gehad en ook heb ik weinig gedronken, ik denk zo’n 30cl.

Een mooie zwerfloop met leuke, nieuwe stukken. De volgende keer ga ik maar eens vanuit het Noord Holland naar huis 🙂>