Leuke duoloop met KiKa Vera

Vera en ik hebben elkaar leren kennen via twitter en al eerder hebben we een duoloop gedaan. Nu, ruim 8 maanden later worden we het wel weer tijd voor een vervolg. Vera en ik hebben een match, behalve dat we helemaal gek zijn van hardlopen zijn we net zo enthousiast en gelijkgestemd over heel veel andere onderwerpen. Laat ons een stuk samen lopen en de gesprekken springen van de hak op de tak. Leuke, gezellige maar ook serieuze gesprekken, dus afgelopen woensdag weer op naar “the middle of nowhere” zoals Vera het altijd noemt maar wel midden in het platteland.

Vanuit Uithoorn vertrok ik richting de omgeving van Veenendaal, Overberg, Scherpenzeel en Renswoude, Vera’s huis was snel gevonden. Ze was wel benieuwd naar mijn nieuwe drinksysteem en liet haar vol trots mijn Hydrapak zien maar eh.. de waterzak lag nog in de koelkast in Alphen.. lekker handig. Ik bood aan dat ik dan maar Vera’s drankgordel zou dragen in ruil voor een paar slokken onderweg.. zo had ik toch nog een soort haasklusje.

Vera, de PR dame van de BeneluxRun vertelde over haar eerste marathon (nou ja, technisch gezien haar tweede maar dat leg ik zo uit): Vera loopt 4 november de New York City Marathon voor KiKa waar ze natuurlijk nog wat sponsors voor zoekt. Elke kleine bijdrage is welkom en wie is er nou niet bekend met Kika? Kinderen Kankervrij. Steun je ook Vera en daarmee de stichting KiKa? Op haar KiKa sponsorpagina vind je meer info over haar avontuur.

Even kleine fotostop onderweg, aan de rand van Veenendaal

Onderweg vertelde Vera honderduit over haar trainingen voor New York waarbij ik haar nog wat nuttige tips kon geven. Het leuke is dat Vera de Marathon van Zwolle op 30 september ook zal lopen. Technisch gezien wordt dit haar eerste marathon maar Zwolle gaat heel rustig aan, gewoon lekker als training voor New York waarbij het accent ligt op de afstand tot 35KM daarna heeft ze eigenlijk haar voorbereidingen voor New York afgerond. De laatste 7KM gaan daarna ontspannen.

We liepen lekker door het platteland op een tempo van net iets sneller dan 6:00min/km, prima tempo voor een lekkere duurloop. We hadden er alweer bijna 20KM op zitten toen Vera zei dat we een klein omweggetje gingen maken. Ze wilde nog iets leuk laten zien. Een aardig huisje in de omgeving. Niets gelogen want even later liepen we op de oprijlaan van Kasteel Renswoude, gebouwd tussen 1350 en 1375. Dat soort dingen kom je niet tegen in Alphen aan den Rijn 🙂 Het laatste stukje terug naar huis wandelden we even uit en zo konden we 21KM en 2 uur trainingstijd bijschrijven bij ons weektotaal. Inmiddels was het al bijna half 9, ik sprong onder de douche en Vera maakte heerlijke wraps klaar. Even later konden we aan tafel en gingen we lekker verder van de hak op de tak hihi… Dit zijn de leukste duoloopjes, wat mij betreft doen we dit binnenkort weer! Dank voor je gastvrijheid Vera en de leuke loop door het platteland! ps: de volgende keer zal ik niet meer mijn hardloopschoenen bij je laten staan

Mijn bijdrage voor KiKa* is onderweg. Sponsoren kan als particulier (ook anomiem) of als bedrijf. Doe je ook mee?
Doneren kan via Vera’s sponsorpagina

Kasteel Renswoude in onze duoloop

*Kika: Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is in 2002 opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal (Directeur communicatiebureau Giftkikker). Aanleiding was het verzoek van Prof. Rob Pieters van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en Prof. Huib Caron van het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam om te kijken of er meer geld beschikbaar kon komen voor onderzoek naar kinderkanker.

De stichting heeft als algemeen doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.
Meer specifiek streeft KiKa naar:
1. Verhoging van de genezingskans.
2. Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk).
3. Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).

>