Heerlijk avondloopje

Vandaag hebben we rustig aan gedaan… de kids wilden een pyjama dag en mama en papa wilden uitslapen.. nou, dat is gelukt… geen probleem dus om een late lange duurloop te gaan doen.

Om 21:00 uur vertrok ik richting de weilanden door het groene hart, zoals de omgeving hier zo idyllisch wordt genoemd. In mijn gordeltje twee flesjes Aquarius, mijn telefoontje en op mijn iPod de 103e aflevering van Phedippidations.

De route heb ik vast al eerder beschreven maar het blijf één van de leukere rondjes in deze omgeving. Langs de weilanden van Woubrugge gaat de loop richting Koudekerk aan den Rijn. Hierbij kom je op naamloze weggetjes waar je vrijwel niemand ziet.


Molen in het groene hart
Een eenzame visser (ja, hij zit er echt) bij de molen

Verderop ligt de Mattenkade, een lekker fietspad en daardoor ook een heerlijke looproute. Langs de boerderijen aan de Lagewaard van Koudekerk loop ik weer richting de weilanden om nog even te genieten van de ondergaande zon.


Sunset aan de Batelaan
Avondrood, vrouwen bloot.
Het heeft niets met elkaar te maken maar het rijmt wel lekker.

Steve Runner was inmiddels klaar met zijn verhaal over de WorldWide Half Marathon en ik zette de laatste Weekendmix van DJ Thijn aan. (Geweldige tip van Martine, thanks!). Elke vrijdag kun je gratis zijn podcast downloaden waarin DJ Thijn weer een hoop lekkere dancenummer aan elkaar gemixt heeft. Ideaal voor je duurloopjes of voor het up-tempo-loopwerk.

Op de terugweg kon ik het toch niet laten om nog even het park bij mijn huis in te gaan en de Mini-quiz winnares van dit kwartaal nog een extra kado’tje te geven…


Julie in GW
het puntje heb ik er zelf bijgezet en ik heb de Garmin
iets te snel uitgezet maar ja, volgende keer beter…

Meer info/foto’s:

Deze loop 3 x (25 min Z1-2 + 5 min Z2-3) was goed voor:
18,06KM, 1u40 minuten (runtime), gemid. tempo 5:33min/km, gemid. snelheid: 10,8 km/u, gemid hartslag: 143bpm, 1473 Kcal. Aan het einde vertelde Lance Armstrong mij dat ik 250 mijl heb gelopen met mijn iPod/Nike+.. dank je Lance maar ik houd toch liever de totalen van mijn Garmin aan… (1280KM sinds 29 oktober 2006)

De overige foto’s en commentaar vind je op TTSM.com op klik op de kaart hieronder:

>