Grote mond…

De trainingen zijn weer hervat. Maandagavond deed ik een lekker rondje door Alphen van 11,3KM in precies 60 minuten (5:22min/km) met een relaxte hartslag van 136bpm waar ik wel tevreden over was. Vanavond was het weer clubavond. Het wordt steeds drukker, en gezelliger bij de Alphense Atletiek Vereniging. Na het gebruikelijke inlooprondje langs de Zegerplas was het tijd voor de oefeningen. Eén daarvan was het overgooien van een trainingsbal (2kg) terwijl je allerlei looppassen deed. Ik weet nu dat een carrière als basketballer echt niet iets voor mij is.

20090923-snelventje.jpg

Na de coördinatie-oefeningen was het tijd voor de training. Lekker rondjes van 500 meter op 100-102-104 en 106% (waarbij 100% je 10km tempo is). Ik liep weer lekker vooraan met Mark en Cor en de tempo’s gingen prima. Het is leuk om te zien en merken dat de baanspecialisten precies het tempo weten (zonder Garmin) om het rondje op de gewenste tijd te lopen, iets waar ik nog op moet oefenen.. en dus lekker achter de snelste man blijf lopen (tja.. noem het luiheid… of wennen..)

Tijdens een dribbel-pauze begon ik over de eerste Zegerplasloop op zaterdag 3 oktober. Deze loopjes om het meer van Alphen aan den Rijn worden altijd tussen oktober en februari gehouden en je kunt daarbij zelf de afstand kiezen (5 t/m 30km). Ik vertelde dat ik 3 oktober de 10KM wil gaan lopen maar dan erg snel… en zonder er lang over na te denken riep ik: “Ik wil ‘m onder de 38 lopen!” Mark keek mij aan en zei: “Zo, ambitie…” 3:48min/km gemiddeld.. oefff, ja.. dat is best snel. (huidig PR: 38:58) Ik ook altijd met mijn grote mond…. ik begon al langzaam terug te krabbelen: “nou, ok, tussen de 38:00 en 38:30 dan…”

Ik ben bang dat ik zaterdag 3 oktober toch maar aan de bak moet…. we gaan het zien.

>