Grensoverschrijdende duurloop

Natuurlijk wordt er ook tijdens de vakantie in PonyParkCity gewoon gelopen. Zaterdag was een kennismakingsrondje door Hardenberg. ‘s middags had ik al het centrum verkend met de auto en wat boodschappen ingeslagen bij de plaatselijke Super de Boer. Het lopen er na toe ging over de fietspaden.. iets anders naar het centrum was snel gevonden. Daar aangekomen kwam een mooie hardloopster mij tegemoet en natuurlijk begroetten wij elkaar even. Een stukje verderop, bij het gemeentehuis, opnieuw een leuke hardloopster die op dezelfde manier vriendelijk gedag zei… Leuk lopen hoor, hier in Hardenberg.


20090727-vecht.jpg
Eén van de vele bruggen over de Vecht

Ik had nog het idee om richting de grens te lopen maar dan zou ik deze loop van 1 uur niet gaan redden dus bij het ziekenhuis maar even omgekeerd en via een andere route terug langs het station van Hardenberg gelopen en op een willekeurige manier de stad weer uit. Op zo’n moment is het wel lekker om een telefoon met navigatie bij je te hebben zodat je niet doelloos door de stad loopt.

20090727-station-hardenberg.jpg
Het NS station van Hardenberg

Een leuke ‘ontdek je plekje’ route van 11,3KM in een tempo van 5:01min/km. De dag erna was het tijd voor het rustige maar langere werk:

Voor vertrek had ik even het Shell stratenboek van Wouter erbij gepakt om de juiste route te bepalen. Ons kleine mannetje is helemaal weg van dit boek en kent inmiddels al heel veel plaatsen in Nederland. In de auto spreken we al niet meer over een Tom-Tom maar over een Wout-Wout. Zeker op de lange ritten bekijkt hij of ik wel de juiste route volg 🙂

Nu we zo dicht bij de Duitse grens zitten kon ik het natuurlijk niet laten om een grensoverschrijdende duurloop te gaan doen. Voor vertrek zagen onze luidruchtige overburen mij lopen met mijn drankgordel om en in onvervalst Limburg accent vroegen: “Je gaat toch niet ontploffen he?” Inmiddels had ik een kortere weg gevonden naar het centrum van Hardenberg en ja, mijn gevoel bedrog mij niet.. voordat ik het wist was ik alweer aangekomen bij het stadhuis en kon via het ziekenhuis richting Hoogenweg.. via allerlei boerenweggetje kwam ik aan op de, hoe kan het ook anders, de Duitslandweg. Niet veel later liep ik verder bij onze Oosterburen.


20090727-Deutschland.jpg
RR lauft auch in

De weg ging door een boslandschap met de nodige heuveltjes met Itterbeck als eerste plaats op ongeveer 10KM afstand.. dat is iets te ver.. de eerste weg rechts zou weer terug naar Nederland gaan maar daarvoor moet ik eerst nog een kilometer of 5 over Duits grondgebied lopen… of ergens een bospad nemen?


20090727-forstbetrieb.jpg
Weiter gehen.. oder nicht?

De grensovergang in Nederland stelde niet zo veel voor.. een paar betonnen blokken en een bord “gemeente Hardenberg” was alles wat aangaf dat ik weer in ons eigen landje terug was. Hier even geen duidelijke wegbewijzering… dus bracht de foon ook weer uitkomt.


20090727-NL-grens.jpg
Wilkommen in Die Niederlande

Nu was ik wel weer in Gemeente Hardenberg maar de stad zelf was nog zeker 12KM verder. Gelukkig stonden er in het eerste dorpje Balderhaar weer ANWB paddestoelen en kon ik heel relaxt de weg terug lopen.. niet te snel want Z1 zone was de opdracht. 2:30 uur later liep ik weer Hardenberg binnen maar nu was het even zoeken naar de juiste route.. héé, een bord ziekenhuis. Dat is bekend… er vanuit gaande dan Hardenberg maar één ziekenhuis heeft… oefff.. ja, gelukkig, vertrouwd terrein.. nu weer terug via het centrum richting die mooie voetgangers/fietserbrug naar de wijk Marslanden… Inmiddels was het al donker geworden.. tijd om richting PPC te gaan.


20090727-amaliabrug.jpg
De Prinses Amaliabrug by night

Nog een klein stukje over een slecht verlicht binnendoorweggetje richting PPC en 3:07 uur later en 30,5KM zat ik op de veranda van ons Ranchhuisje nog een halve liter Born Recovery te drinken en een banaantje weg te werken. Een heerlijke duurloop… maar deze keer helaas geen leuke hardloopsters… eigenlijk helemaal niemand zien lopen.. misschien is hardlopen wel helemaal not done op zondag hier.. ??

Toch een lekker loopweekje gedaan zo:

Dinsdag 17:52min, 5KM wedstrijd 3:38min/km -geen meting*-
Woensdag 43min, 8KM, 05:21min/km – geen meting-
Donderdag 1:30 uur, 15,7KM, 05:44min/km – geen meting-
Zaterdag 56min, 11,3KM, 05:01min/km, 146bpm, 529kcal
Zondag 3:07 uur, 30,5KM, 6:09min/km, 135bpm, 1260kcal

Totaal deze week: 70,5KM
*batterij van mijn hartslagband was leeg…
**heb inmiddels mijn ANT-stick hier maar krijg mijn trainingen niet overgezonden naar mijn Laptop.. grrrr.. nou ja, weer een uitdaging voor morgen.

>