Alphen by night, met hindernissen

Heerlijk, weer lekker ‘s avonds lopen… eerst bij Esther, mijn vaste kapster weer een snel hardloopkapsel laten aanmeten en daarna om 21:12 uur gestart met de wekelijkse intervaltraining.

Alphen volgens map24.nl

Vandaag weer een keertje 8 x 800 meter met 2 minuten dribbelen tussendoor. Weer gestart op het Dijkslootpad richting de ring van Alpen (Zegerbaan). De wildroosters richting Ter Aar zijn mij niet goed bevallen dus na de 2e interval rechtsaf langs de Zegerbaan blijven lopen.. nou, dat was meer “you are entering the twilight-zone”.. donker! Af en toe wat licht van de auto’s waarvan de bestuurders echt moeten hebben gedacht.. wat loopt daar in godsnaam? Aan het einde van de Zegerbaan richting de Zegerplas. Een groot stuk water, ook geliefd bij (beginnende-)hardlopers. “Even een rondje Zegerplas doen, bijna 4 km”.

de weg kwijt

Nou.. geen Zegersloot gezien.. ik nam natuurlijk weer ergens het verkeerde pad.. nog donkerder.. brrr.. waar ben ik ??
Aan het einde van het pad zag ik een flauw lichtje.. ja, bewoonde wereld..en daar liep ik weer tussen de huizen, lekker verlicht. “Ah.. Zwembad “De Termen”.. nu naar rechts en als ik hier naar links ga, recht door en dan weer naar links zit ik weer op het Dijkslootpad… en ja hoor, na de 6e interval zat ik weer …eh.. bij de Termen.. ahhhh”

Ik dacht dat ik Alphen redelijk goed kende.. nou ja.. dan maar over een bekende weg terug.. Leuk zo, ontdek je plekje in Alphen.. de volgende keer maar zo’n actie bij daglicht uitvoeren.


De cijfertjes: 47:22 min getraind, 9,5KM, 12KM/u gemiddeld met uitschieters naar max 16,3 KM/u. De intervallen waren tussen de 3:11 en 3:30 min. Alles weer goed voor 807 Kcal.

>