Aftellen….

Zo… de dealershow zit er weer op! (Er is weer goed verkocht… binnenkort o.a. de nieuwste JVC LCD schermen in de winkels!) Na 3 weken lange dagen en korte nachten met weinig tot geen computertijd en tussendoor geplande trainingen is het nu volop aftellen naar Berlijn.

Dindagavond kon ik wat eerder naar huis. Gebruikelijk aan de jaarmarkt in Alphen aan den Rijn (3e woendag in september) is de avond ervoor de gondeltocht. Niet veel bijzonders maar leuk voor de kids. Verlichtte bootjes door de Oude Rijn.


Bootje door de Rijn
Lady Liberty on the Old Rhijn at Alphen at the Rhijn

Daarna was het tijd voor een late night training. 21:43 vertrokken voor een pittige intervaltraining met blokjes van 5,4,3,2 en 1 minuut, tussendoor 3 minuten dribbelen. De laatste zware inspanning voor de marathon die best lekker ging. Met gemiddelde snelheden van 14,4 de eerste 5 miunten oplopend tot 18,3 km/u in het laatste blokje van een minuut was ik tevreden maar ik blijf het bizar vinden dat ik in die laatste sprint van één minuut nog niet eens de snelheid haal wat Haile 2 uur lang in Berlijn loopt…

intervalblokjes
De training van dinsdag



Vanmiddag, vanuit het werk nog even snel naar dé hardloopwinkel van Leiden waar de altijd behulpzame Marcel mij nog even de laatste dingetjes voor Berlijn heeft verkocht. Doosje Squeezy banaan, X Socks Run Speed One en een Nike Singlet. Het laatste uit voorzorg indien de temperatuur in Berlijn wat te hoog wordt. De planning is overigens dat ik in mijn oranje Asics shirt loop die ik ook in New York aan had…. maar daarover later meer.

Vandaag een wat minder inspannende loop van een uur met daarin 35 min Z1-2 en 20 min Z2-3 (150-160 hartslagen/minuut) afgesloten door 5 min Z1-2. De 20 minuten Z2-3 waren in het geplande marathontempo van 5 min/km wat op zich goed te doen was. Knie en enkel werken goed mee, zijn misschien nog ietsiepietse gevoelig maar ik zie het hoopvol in voor volgende week zondag.

Voor nu… 9 nog dagen en ok, we doen toch weer wat plaatjes

9 Tagen
Neun Tagen

>