2010: mooie plannen, uitdagingen en doelen

Laat ik eens origineel beginnen: De Beste Wensen allemaal!! inclusief kussen en/of ferme handdruk

zooooo.. nu weer over naar het hardloopnieuws 2010: nog maar één dag oud en nu al genoeg plannen!

Oud en nieuw hebben we rustig aan gevierd, geen vuurwerk, beetje sushi, biertje en glasje bubbels. Vanochtend werd er al druk getwitterd over de inschrijving van de Zeeuwse kustmarathon, de zwaarste marathon van Nederland. De inschrijving was pas 9 uur open en toen waren er al bijna 400 hardlopers (m/v) die zich hadden ingeschreven. Tja, toen begon het bij mij te kriebelen.


De Kustmarathon – die moet je één keer in je leven gelopen hebben!

Een aantal marathons voor 2010 heb ik al vast staan: De Midwinter Marathon in Apeldoorn, De Marathon van Eindhoven en de Zuiderzee Marathon… maar ja, de Kustmarathon is wel heel mooi. Zeker na alle mooie en heroïsche verhalen over de 2009 editie. Lees bijvoorbeeld eens dit pareltje van Tiny. Ik moest er even (30 seconden) over na denken maar … sorry, Eindhoven, je valt voor 2010 af!

Terwijl ik dit schrijf zit de Kustmarathon 2010 al voor de helft vol (max. 1500 deelnemers) en beloofd het weer een ware bloggershapping te worden!! Inmiddels staat de teller al op 10 bloggers…Schrijf je snel in, wat hij zit zo vol. De Kustmarathon is pas op zaterdag 2 oktober maar ik heb er nu al zin in!!

Voorlopig zal er eerst nog hard getraind moeten gaan worden. En om Snellerijk’s filosofie te gebruiken: “Durf je ambities uit te spreken!” ga ik nu twee gewaagde uitspraken doen:

1) Clubkampioen worden op de 10KM bij de 127e Zegerplasloop van 9 januari

2) Onder de 3 uur lopen in de Midwinter Marathon

Zo.. dat is er nu maar gelijk uit..

Vanavond is er alweer druk getraind. Een uur interval waarbij 20 minuten op marathon tempo moest worden gelopen.. en heel gek, op één of andere manier is het toch erg pittig om in een training “even” 20 minuten 4:12min/km te lopen… De komende tijd heb ik maar één wedstrijd. Alleen dus die 127e Zegerplasloop. Daarna volgt op 14 februari de Groet uit Schoorl run maar dat wordt een marathontraining… en ja, dan een week later… Apeldoorn… nu heb ik nog geen zenuwen maar geloof mij, die zal ik zeker hebben op zondag 21 februari!

>