Nike+ SportBand

Er is al op meerdere blogs over geschreven en vanavond op uw vertrouwde blog: Nike heeft een nieuw hardloop-trainingsmaatje in de vorm van de:


Nike+ Sportsband
Nike+ Sportsband
De Nike+ SportBand past om elke pols

Het eerste wat opvalt als je de SportBand uit zijn mooie transparante doosje haalt is het design. De band is mooi ontworpen met de Nike “Swoosh” en het “plusje” op een metalen plaatje bevestigd aan de zwart/rode rubberband. De SportBand is hierdoor uitstekend geschikt om gewoon als horloge te dragen.

Design
Mooi ontworpen, zie hier de horloge functie

Genoeg mode-gebrabbel, het gaat ons om de hardloopinfo! De SportBand wordt geleverd met de bekende Nike+ Sensor die in één van de vele Nike+ hardloopschoenen wordt geplaatst. De sensor, die je vast nog wel kent van de uitgebreide Nike+ iPod test, communiceert draadloos met de SportBand

De band is de “houder” voor de ontvanger. Een apparaatje wat je zou kunnen zien als een high-tech USB stick. De ontvanger heeft twee knopjes. Met de grote naast het display schakel je de ontvanger aan, pauzeer je je training en sluit je je loop weer af. Met het kleine knopje direct onder het display schakel je door de display informatie heen.


Sportband USB
Het “huisje” van de USB ontvanger

Hoe werkt de SportBand? Heel eenvoudig:
Nadat je de sensor in je Nike+ schoen hebt geplaatst houdt je grote knop op de ontvanger 3 seconden ingedrukt, daarna wandel je even totdat de ontvanger contact heeft gemaakt met je sensor en 00:00 in je display verschijnt. Druk de grote knop in om je training te starten en hobbelen maar!

Tijdens de loop kun je schakelen welke info je op het display wilt zien: je tempo in min/km (PACE), de verstreken tijd (CHRN), het aantal verbruikte calorieën (CAL) of de afgelegde afstand (KM)


Sportsband
Nog geen 5 cm breed, geschikt voor PC & Mac

Als je de training hebt gestopt (grote knop 3 seconden vasthouden tot END in het display komt) krijg je een twee keer een totaaloverzicht van de training: afstand(KM), tempo, tijd en calorieën. Daarna schakelt de SportBand weer over naar de tijdweergave. In deze tijdstand kun je ook nog door het display schakelen waarbij je opnieuw alle gegevens van de laatste training krijgt te zien, je totaal aantal gelopen KM van deze week en het totaal aantal gelopen KM met de SportBand. Het geheugen kan tot 28 uur aan trainingen opslaan.

Thuis stop je de USB-ontvanger in je PC of Mac en je gegevens worden automatisch geupload naar de Nike+ website zodat je je training kunt analyseren. (Je moet je natuurlijk wel eenmalig, gratis, aanmelden op deze site)


Nike+ website
Nike+ website, klik <%popup(20080625-nikescreendump.jpg|1032|594|hier)%> voor een vergroting

Op de Nike+ website kun je van alles vinden voor je loopverslaving zoals wereldwijde “Challenges”, virtueel een wedstrijdje lopen tegen (on)bekenden. Zie hier een voorbeeld. Je kunt zelfs gebruik maken van de Nike+ Coach, een on line trainingschema voor beginners (walk to run) tot een zeer uitgebreid marathonschema.


Nike+ Coach
Nike+ Coach, je on line trainer

Conclusie:
De Nike+ SportBand is een mooi en handig hulpmiddeltje voor je looptrainingen en gezien zijn ‘kleine’ prijs van ¤ 59,- een leuke aanvulling op je hardloopuitrusting!

Voordelen:
-Klein, makkelijk mee te nemen, geen gedoe meer met een iPod met ontvanger
-Eenvoudig te bedienen, geen high-tech kennis nodig, makkelijk te kalibreren
-Ideaal om te gebruiken in combinatie met een hardloopcomputer en zo toch aan challenges mee te kunnen doen.
-Mooi ontwerp en te gebruiken als horloge

Nadelen:
-Basis hardloopinformatie, dus minder geschikt voor de atleet die uitgebreide trainigsinfo wilt hebben
-Geen stopwatch voor intervaltrainingen
-Geen verlichting in het display
-Bij ongelijke tempo trainingen (bv intervallen) is de afstandsmeting niet meer accuraat
-USB ontvanger is gebogen waardoor hij soms niet lekker in een laptop past. Een USB verlengkabeltje biedt dan uitkomst.

Alle info over dit product lees je in de FAQ’s of in de handleiding van de Nike+ SportBand

ps: zoek je meer info over de batterij in de chip of heb je verbindingsproblemen, kijk dan eens naar mijn ‘operatie-actie

>