Massage en nieuwe schoenen
Wrijf de pijn weg

Vanmiddag heeft Sandra mijn enkel eens onderworpen aan een goede massage. Zij constateerde dat de spieren links en rechts van mijn rechterachillespees keihard waren… Duidelijk verklaarbare pijn dus. Ze heeft mijn onderbeen flink gemassseerd en de harde ophopingen van afvalstoffen in mijn spieren weggewreven. Ze heeft er inmiddels haar missie van gemaakt om helemaal fit te maken voor de marathon van Rotterdam… of ik in ruil daarvoor haar trouwfilm (VHS) eens mooi wilde monteren op de PC en naar DVD wil branden… nou, dat is een deal natuurlijk!

Mijn enkel voelt nu wat beurs aan, daar had zij mij al voor gewaarschuwd, maar ik moet zeggen dat de pijn vrijwel weg is… eens kijken hoe het morgenochtend voelt.

Na de weldadige massage op weg naar De Hardloopwinkel in Leiden voor nieuwe schoenen. De New Balance schoenen die ik twee maanden geleden bij PK Running heb gekocht zijn naar mijn idee niet de juiste voor mij.

Ik heb Saucony, andere New Balance en Nike’s geprobeerd die, net als mijn oude Nike’s een “Footbrigde” hebben die als anti-pronatie (overhellen van de enkel) werken. Deze correctie is niet zo heftig als op mijn NB schoenen.. die zijn echt heel hard aan de binnenkant…wat zeer waarschijnlijk mijn enkelproblemen heeft veroorzaakt.
Ik heb wat rondjes met de diverse schoenen buiten de zaak op straat gelopen (wat niet echt fijn is wanneer je enkel net flink te grazen is genomen) en daarna binnen op de loopbaan*… wel: deze zijn het geworden… de hele mooie Nike Kantara 2… Heerlijk, weer Nike’s met deze keer een flinke demping.

New Shoes

Of de Kantara 2 net zo lekker lopen als mijn oude Nike’s weet ik natuurlijk nog niet maar ik hoop daar volgende week meer over te schrijven. Mocht dat niet zo zijn kan ik zonder problemen terug naar De Hardloopwinkel om naar andere schoenen te kijken… mooie zaak overigens met vriendelijk en kundig personeel.

Ik houd nog rust tot maandag 2 januari en ja… eigenlijk is dit heel frusterend.. ik heb nieuwe schoenen maar ik kan er nog niet op lopen… arrrggghh..

*) o ja, één maal raden welk merk videocamera zij bij de loopbaan gebruiken… juist… JVC! (weer een pluspuntje)

>