Voetafdrukken van Juriaan Simonis

Nog 41 dagen tot de Eindhoven Marathon. Ik schrijf niet zo veel over mijn normale trainingen maar op twitter gooi ik regelmatig hoe het ging met opdachten van mijn coach Rob Veer die ik 3 x per week doe. De 4e training van de week pak ik bij AAV36. Vaak is het op de club tempowerk, bij Rob de duurlopen maar ook heftige intervallen. De trainingen gaan goed en ik heb het gevoel dat Eindhoven helemaal goed gaat komen. Mijn PR uit 2009 van 3:03:21 (Berenloop Terschelling) moet er nu maar eens aan!

Toch wil ik het even ergens anders over hebben. Over een categorie die ik niet aan ga maken want ik denk niet dat er veel in de categorie “boekbesprekingen” zal komen. Ik ben namelijk helemaal geen lezer.. dat wil zeggen. Ik kan wel lezen maar ik gun mijzelf niet de tijd om met een boek te gaan zitten. Voor dit boek maar ik echter een uitzondering: Voetafdrukken van Juriaan Simonis

Voetafdrukken van Juriaan Simonis - Foto: Rencapy

In bloggersland merk je een verandering. Vele bloggers zijn nu actief op twitter en facebook waardoor hun berichten van het blog zich verplaatsen naar deze andere middelen van sociale media. Zelf merk ik ook dat ik minder berichten post maar helemaal stoppen, dat doe ik nog niet…. jammer genoeg is Juriaan, bij iedereen beter bekend als Rencapy inmiddels wel gestopt met bloggen… en dat is jammer. Rencapy was voor mij dé weblogger die van elk verhaal weer een kunstwerkje maakte. Zijn schrijfstijl is uniek, pakt je en neemt je mee in de belevenissen van deze sympathieke Haagse hardloper.

Juriaans mooiste verhalen zijn nu gebuldeld in het boek “Voetafdrukken” van Uitgeverij Hardlopende zaken. Mijn favoriete verhaal is “Een haas en een hazewindhond” maar misschien ben ik een beetje bevooroordeeld 🙂 – In Voetafdrukken beschrijft Juriaan zijn marathon, het loopgevoel, diverse ontmoetingen, bijzondere plekken om deze aardbol en nog veel meer. Voor slecht € 10,40 heb je een serie bijzondere hardloopverhalen. Bestel hem hier. Deze niet-lezer zegt: Een aanrader!

ps: zijn laatste blogpost is helaas even niet te lezen door de migratie van de web-log.nl maar binnenkort is web-log.nl weer on line

>