Tempo rekenhulpje

4 dagen geleden schreef ik er al over, in mijn berekening voor het juiste wedstrijdtempo ging er iets fout. Als je in een Excelsheet minuten verkeerd uitrekent dat ga je de mist in, want: 4,50 minuten is natuurlijk 4:30 minuten en geen tempo van 4:50 min/km (snapt u het nog?)

Zoals Runningman Leo als reactie aangaf kun je uitstekend met dagen en tijden rekenen in Excel maar dat gaat goed zoals je maar met dezelfde celformats werkt, dus tijd + tijd of dag – dag… maar kan iemand mij vertellen hoe ik in excel een normale celwaarde: m/s kan omrekenen naar min/km: gebruikmakend van: =1000/([m/s]*60).

Voorbeeld: 12,11 km/u = 3,36 m/s = 4:57 min/km en dus niet 4,95
Ik weet aardig wat van excel maar bovenstaande is mij nog niet gelukt.

 onclick=

Tot die tijd heb ik wel een ander handig rekenhulpje voor jullie, gemaakt door ene J. Fiore.

Download Prace hier

In deze Pace and Race Finish Calculator voer je simpelweg de afstand in (denk aan KM en de komma na de hele kilometers), voer je verwachte eindtijd in en voila: je tempo, (kies per km in het uitkomstvakje) of je snelheid in km/u (km/h).

Je kunt in het rechtervak ook je eindtijd laten uitrekenen met een bepaald tempo. In het uitkomstvakje komen al je tussentijden in kilometers en miles.

Het is een aardig programma, probeer het maar eens.

Wil je meer rekenhulpjes over snelheid, gewicht, vetpercentages en weet ik veel wat nog meer.. ga naar de rekenmachines van Runinfo.nl

>