Sorteer je MP3’s met Mixmeister

Ja ja, ik heb gisteren mijn training over geslagen…. als ik onderweg een regenbui op mijn dak krijg is het niet erg maar ik ga niet bewust in een stortbui en windkracht 6 naar buiten… voor zover ik heb kunnen nagaan is het overslaan van een training pas één keer eerder voorgekomen.

Vanavond een rustig rondje van 13,62KM in 1:24, 6:13 min/km en een gemiddelde hartslag van 135 bpm (68%HR) – 1135 Kcal.

Zoals aangekondigd een handig en gratis programma voor hardlopers die met muziek willen lopen maar dan wel graag in het juiste ritme.

Er zijn software programma’s waarmee je je MP3’s kun versnellen of vertragen zodat je allemaal de juiste “beats per minute” hebben waardoor je lekker in een bepaalde cadans kunt blijven lopen maar is het niet veel leuker om je favoriete muziek gewoon op de normale snelheid te beluisteren en toch die BMP’s gelijk kunt houden?

De oplossing hiervoor is: MixMeister BPM Analyser


MixMeister
MixMeister BPM Analyser – klik <%popup(20080111-mixmeister.jpg|497|604|hier)%> voor een vergroting

Het programma werkt eenvoudig. Selecteer je map waarin je je MP3 bewaart of sleep je favoriete nummer in het MixMeister BPM Analyser venster. Alle nummers worden nu gescand en binnen een paar seconden per nummer heb je de exacte BPM’s op een rijtje. Je resultaten kun je op BPM van hoog naar laag (of andersom) selecteren en indien gewenst uitprinten.

Zet de gewenste nummers voor je training op je iPod (of andere MP3 speler) en je loopt je rondje met jóuw muziek op het juiste ritme! Veel plezier

MixMeister BPM analyser is gratis maar een beetje verstopt op de site van MixMeister. Klik hier voor de downloadpagina

>