Hulpmiddel voor tabbladen in Firefox

Vanavond weer een computertip maar eerst even snel te training van zojuist… Niet echt een succes, 40 minuten in Z1 en 15 min in Z2-3… Tempo was er niet in te krijgen.. ik had zware benen.. wellicht nog van de pittige interval van dinsdag. Voor wie echt niets beter heeft te doen… alle gegevens zie je hier bij TripTracker… binnenkort stop ik echt met uploaden van mijn trainingen naar Motion Based…

Dan nu de tip:
Iedereen weet inmiddels wel dat ik een fervent gebruiker ben van de internetbrowser Firefox. Eén van de handige dingen in Firefox is het gebruik van tabbladen. Niet vele aparte schermen open maar alles in één venster.


Tabbladen in FF
Diverse tabbladen in Firefox

Rechtermuisklik ik Firefox

Een nieuw tabblad open je door Ctrl-T in te drukken of op een een link te klikken met je rechtermuisknop en dan voor “koppeling openen in nieuw tabblad” te kiezen… tot zo ver (voor de meeste) gesneden koek (gevulde of ontbijt.. dat maakt mij niet zo veel uit).. maar wat nou als je zoveel tabbladen open hebt staan dat je het allemaal niet meer zo goed ziet..

Dan komt de handige ‘add-on’ Showcase van pas. Showcase laat met één druk op de knop (F12) miniatuurschermen zien van alle tabbladen. Zo kun je makkelijk één van de velden selecteren of sluiten.


add on voor firefox

Download Showcase hier

Hieronder een voorbeeld van een Showcase schermShowcase
Klik <%popup(20070222-showcasegroot.jpg|800|526|hier)%> voor een groter beeld

Installeer de Add-on, start Firefox opnieuw op en spelen maar… Druk op de functietoest 12 (F12) om het showcase scherm te tonen. Eventueel kun je in Firefox onder het “Beeld” menu, de Showcase instellingen veranderen.


Showcase instellingen

Nee… ik wil niet horen dat Internet Explorer 7 ook tabbladen heeft.. ben niet geïnteresseerd in Bill G.’s naäperij..

>