Dam tot Dam – by Night – FunRun

Zaterdag 19 september: vanwege de 25e Dam-tot-Dam loop was er de dag ervoor een by night editie. De Damloop is altijd ongelooflijk druk maar de sfeer is altijd erg goed met veel publiek, veel muziek en gezellige hardlopers. Ik hou niet van die massale lopen (tenzij het een hele mooie marathon is) maar voor deze speciale editie maakte ik graag een uitzondering.



Biertje vooraf voor Snelle Rijk

Starttijd 18:20 uur… niet echt by night.. dan maar een FunRun er van maken. Met diverse lichtjes in mijn rugzak vertrok ik richting Amsterdam CS om bij Smit Koffiehuis wat bloggers te treffen. Ren-je-Rot John was er inmiddels en niet veel later kwamen ook Léonie, Johan, Rik, John, de hardlopende boer en Monique. Patricia was inmiddels al richting de start van 18:00 uur vertrokken waar onze Zeeuwse John ook naar toe ging. Na nog een drankje en wat geklets in de ruimte vertrokken Léonie, John B, Rik en ik richting de start van 18:20 uur. Johan bleef op Claudia wachten die, net als Monique, later (onder de naam van Margeet) zou starten.


Even mijzelf versieren. Foto: Johan

Voorzien van wat kerstboomverlichting gingen Rik en ik van start, John en Léonie waren we tussen de bijna 20.000 lopers al kwijtgeraakt.. lastig want, John had per ongeluk mijn ‘tassticker’ en ik die van hem. Nou ja, dat zouden we wel weer zien in Zaandam. Deze keer geen knaltempo maar relaxt lopen, lekker om ons heen kijken en lekker kletsen onderweg.



Het zag er paars van de lopers

We trokken veel bekijks met de lampjes en spraken ook veel mensen langs de kant aan. Sterkter nog, als we iets leuks zagen zoals een rijtje kinderen die “high-five” wilden doen draaiden we regelmatig om, om nog een keer langs de kids te lopen. Een dansgroepje met leuke meiden moesten we natuurlijk ook meer dan één keer bekijken. Kletsen met de speaker langs de weg met de vele grijze luidsprekers waar ik ook nog even alle lopers succes mocht wensen. Gedag zeggen tegen de vele gezellige mensen langs de kant. Stoppen om een dansje maken met mooie dames maar verderop ook met een bejaarde man. Even in Zaandam stoppen om een toastje met carpaccio te eten. Zo dicht mogelijk langs de joelende mensen in de laatste 2 KM. Vlak voor de finish, achteruit hardlopend de brug op in Zaandam… een punt waar menig loper al helemaal kapot is… hihi, het was echt superleuk. Zeker toen we in de laatste 20 minuten echt door het donker liepen. Onze eindtijd? 1:27:59 … onze langzaamste 10EM ooit… maar dat maakt niet uit.. we gingen voor de fun, en die hebben we gehad, toch Rik?

Daarna was het even lekker naborrelen in sporthal De Vang… hieronder nog wat “sfeer-foto’s”

Onderweg heb ik ook nog wat leuke video-opnames gemaakt maar het filmpje moet ik even bij JVC monteren… ik hoop deze morgen (uiterlijk dinsdagavond) on line te zetten… so stay tuned to this weblog!

ps: Vergeet niet mee te doen aan de hardloopschoenen-foto-wedstrijd van Johan. Mooie prijs te winnen!



Na een relaxte 10EM nog genoeg fut over een duffe foto en wat dansjes met Léonie – filmpje van John


Ongeregeld zooitje bloggers


Proost! RR aan het bier… nog zo’n bijzonder moment


Twee foto’s geleend bij John: commentaar overbodig 🙂


Johan en Claudia zijn ook binnen, tijd voor nog een toast


Film opgenomen met de nieuwe compacte HD videocamera/8MB fotocamera: JVC Picsio

DtD, een erg drukke bedoeling, zeker om Zaandam weer uit te komen maar wat een gezellige happening en.. het is weer eens iets anders. Twee weken geleden was het bikkelen met Rik in de Haarlemmermeer marathon en nu, lachen en lopen.. wat wil je nog meer. Doe we gewoon nog een keer Rik en dan gaan we gewoon als twee kerstbomen!

>